Shadow

Ronilačka atrakcija na sajmu Crofish

U sklopu bogatog programa i velikog broja izlagača na 12. međunarodnom ribarskom sajmu Crofish, ove godine gostuje i poznati hrvatski ronilačko-edukativan projekt Pogled u plavo.

Na sajmu Crofish bit će postavljen 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija za sve ljubitelje mora, ronjenja i ribolova, a za sve zainteresirane posjetitelje sajma bit će organizirana besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja.

Jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe nastupit će u sklopu Crofish sajma od 23. do 25. studenog 2018. godine u Gradu Poreču, dvorana Žatika.
Projekt se provodi u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč i Agencije Promocija ronjenja, a u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom tri dana besplatno zaroniti te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja, 23. studenog 2018. u periodu od 12:00h do 19:00h te 24. i 25. studenog 2018. god. u periodu od 10:00h do 19:00h.

Na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način u montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim posjetiteljima sajma koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i u grijanom bazenu, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja.
Nakon kraće poduke o ronjenju te zaronom u bazen zainteresirani posjetitelji će imati mogućnost pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Cilj projekta je potaknuti čim veći broj osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, a osim besplatnih probnih ronjenja predstavnici Diving Network iz Istre će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr i ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com. te web portala Morski.hr http://morski.hr/.