Shadow

2. Kup Istre u podvodnom ribolovu

Sa zadovoljstvom možemo reći da prijave za 2. Kup Istre u podvodnom ribolovu koji će se održati 24.11. u Poreču,  idu i bolje od očekivanja.

Dosad su nam se prijavili natjecatelji iz čak 6 država i to Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, San Marina i Srbije. To je rezultat prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog natjecanja, ali i stalnog lobiranja i korištenja poznanstava iz našeg kruga.

Bit će ovdje s nama jako atraktivna i poznata imena iz svijeta podvodnog ribolova. Puno aktualnih ili bivših reprezentativaca i izbornika te desetak lovaca s nedavno održanog pojedinačnog prvenstva Hrvatske održanog u Novigradu prije mjesec dana.

Naveli bismo samo neke i to:

Branko Ikić, Boris Reinić, Roberto Mastromauro, Dario Babić, Petar Prkić, Dejan Micković i Roberto Cafolla iz Hrvatske,

Stefano Claut, David Croselli, Giacomo Brunetta, Davide Bruni, Paolo Cappuciatti iz Italije,

Dejan Drašković iz Crne Gore,

Tadej Špeh, Sašo Moškon, Robert Podgoršek, Kristjan Demšar iz Slovenije,

Domenico Maccaluso iz San Marina i

Zoltan Nagy i Zoltan Rešnjak iz Srbije.

 

Dan prije samog natjecanja, odnosno u petak oko 18:30, održati će predavanje poznati ronilac iz Slovenije Jure Daić dok će u subotu nakon vaganja dečki iz Italije prikazati statističku usporedbu prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg natjecanja, a nakon njih će se održati i prezentacija monografije Povijest podvodnog ribolova na Jadranu autora Branka Šuljića i Valentine Prokić.