Shadow

4. Mares Underwater Photo Marathon – pobjedničke fotografije

Završeno je još jedno međunarodno live natjecanje, 4. po redu, Mares Underwater Photo Marathon Cup i otvoreno Državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji . Ovog puta domaćin sada već prestižnog natjecanja bio je otok Rab, u organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora i Turističke zajednice Raba, uz svesrdnu pomoć sponzora: Generalni sponzor Mares, Hotel International, Subcraft, Gostionica Dupin i Klara te izvrsnu organizaciju ronjenja Ronilačkog centra Kron, a sve uz podršku medijskih pokrovitelja Scubalife magazine i Jutarnjeg lista.

Svi sudionici natjecanja morali su predati fotografije u tri kategorije: riba, makro i ambijent sa ili bez modela (DSLR ili kompakt fotoaparatima), a dva natjecateljska zarona brodovima Mala Maris i Barba Frane te gumnejacima RC Kron održala su se u prelijepom akvatoriju Golog otoka.

Na ovogodišnjem Mares UWPM kupu odaziv je bio izuzetno velik: sudjelovalo je 55 natjecatelja sa svojim asistentima iz 7 država: Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Srbija, Bosna I Hecegovina, Italija I Portugal, svi redom vrsni fotografi i reprezentativci pa je zadatak tročlanog međunarodnog žirija : Milan Tomažin, Goran Butajla i Dani Laslo, odabrati najbolje od izuzetnih fotografija bio izuzetno težak.

Prvo mjesto Državnog prvenstva i nagradu Best of show u DSLR kategoriji osvojio je Damir Zurub iz RK Roniti se mora Hrvatska, drugo Karlo Maćaš također iz istog kluba, a treće Dalibor Andres iz RK Sisak. Prvo mjesto Mares UWPM Cup-a također u DSLR-u osvojio je Nuno Goncalves iz Portugala, drugo Grega Verč iz Slovenije, a treće Karlo Maćaš iz Hrvatske.

U kompakt kategoriji fotoaparata najbolji je bio i u Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske i u Mares UWPM Cup-u Karleto Vincan iz Hrvatske.
Osim za najbolje fotografije nagrade su dodijeljene i najboljim podvodnim modelima: 1. mjesto Borna Andres, 2. mjesto Rajka Vujaklija i treće Kristina Ivanuš , a također I najboljim timovima: 1. mjesto Roniti se mora Zagreb, 2. mjesto KPA 3. Maj Rijeka i 3. mjesto KPA Adria Kraljevica.

Još jednom hvala svim sponzorima, Turističkoj zajednici Rab i ekipi iz ronilačkog centra Kron.

Preuzeto s ronitisemora.hr