Shadow

U centru Popovače zaronilo preko 300 osoba

Nevjerojatan odaziv zainteresiranih Popovčana za ronjenje na glavnom gradskom trgu u Popovači.

Montažni bazen projekta Pogled u plavo bio je montiran 5. i 6. srpnja na centralnom trgu u Gradu Popovači gdje su brojni posjetitelji, a posebno djeca uživali u jedinstvenom iskustvu ronjenja.

Pogled u plavo prvi put je gostovao u Popovači s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja, ponuda u ronjenju te uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače ove godine dodatno su obogatili ljetni program za svoje sugrađane kroz besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom.

„Grad Popovača već duži niz godina zajedno s Turističkom zajednicom Grada Popovače pokušava osmisliti različite programe tijekom ljeta kako bi onima koji ostaju u gradu pružili određene sadržaje s ciljem da provedu što bolje i kvalitetnije ljeto u gradu. Svake godine Grad Popovača organizira radionice za djecu, a ove godine uvodimo i ljetno kino za djecu i odrasle. Također ove godine smo omogućili i besplatna probna ronjenja kako bi djeci i ostalim građanima približili ovu prekrasnu aktivnost. Ronjenje je jedna izuzetno dobra aktivnost i to je poseban užitak, a Pogled u plavo je sjajna prilika za prvo iskustvo u ronjenju.“, istaknuo je Josip Mišković gradonačelnik Grada Popovače.

Kako bi Popovčani mogli uživati u ljepotama podvodnog svijeta u bazenu je bila postavljena podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja doprinosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote podmorja.

Osnovnu poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i brojni članovi te instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu Pogled u plavo.

„Klub podvodnog aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda podržava ovaj projekt koji ima za cilj promociju ronjenja kao aktivnosti, a posebno nam je zadovoljstvo biti ovdje obzirom da su glavne zvijezde djeca. KPA Marsonia ima dugogodišnju tradiciju, a provodimo različite aktivnosti tijekom cijele godine i surađujemo sa svim ostalim klubovima u Republici Hrvatskoj. Također odrađujmo brojne tečajeve, a proteklih godina držimo prvo mjesto po broju obučenih tečajaca po CMAS asocijaciji.„ rekla je Magdalena Janković, ronilac KPA Marsonia iz Slavonskog Broda.
Postavljanjem 10-metarskog bazena priliku za ronjenje pod punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja dobili su svi građani i posjetitelji Grada Popovače, a posebno su bila oduševljena djeca.

„Odaziv posjetitelja je doista fantastičan, a posebno je veliki odaziv djece. Nakon prijave za prvi zaron posjetitelji dobiju ronilačku opremu te osnovne upute o ronjenju, a dojmovi su izuzetno pozitivni. Svi imaju priliku osjetiti ljepote i čari ronjenja u potpuno kontroliranim uvjetima, dok se za njihovu sigurnost brinu instruktori ronjenja“, rekao Mario Tandarić, instruktor ronjenja KPA Marsonia.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.