Shadow

Ronilački vikend u Orebiću

Pogled u plavo koji već tradicionalno gostuje u Orebiću i ove godine će omogućiti besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje 30. lipnja i 1. srpnja 2018. godine u Lučici.

U organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja Pogled u plavo ovog vikenda dolazi u Orebić u sklopu kojega će biti omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, a sve uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Svi zainteresirani posjetitelji i ove godine imat će priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom te osjetiti čari i ljepote ronjenja, 30. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00h do 24:00h, a besplatna probna ronjenja nastavljaju se i 1. srpnja 2018. god. od 10:00h do 18:00h.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilački projekt koji promovira Hrvatsku kroz ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja, ponude u ronjenju s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju, a sudjelovati mogu svi zainteresirani posjetitelji, od onih najmlađih do najstarijih.

Montažni 10-metarski bazen Pogleda u plavo bit će montiran u Lučici, dok će svim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja ronilačke sekcije „Peliška jedra“.

Ronilačka sekcija Peliških jedara koja je krenula u smjeru promocije, ekologije i edukacije ovog vikenda će promovirati svoj rad, aktivnosti i usluge.

Nakon kraće poduke o ronjenju i savladavanja osnovnih pravila ronjenja, posjetitelje u bazenu očekuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.