Shadow

Pogled u plavo dolazi u Pazin

Povodom Dana Grada Pazina projekt Pogled u plavo gostovat će na Trgu slobode u Gradu Pazinu 1. i 2. lipnja 2018. godine u organizaciji Promocije ronjenja i Grada Pazina, a u suradnji s Diving Network iz Istre.

Projekt Pogled u plavo svojim dosadašnjim djelovanjem diljem i izvan Republike Hrvatske mnogima je približio ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja kao i ponude u ronjenju, a jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven i inovativan način spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu fotografija.

Uz bogati prigodni program proslave Dana Grada za sve zainteresirane posjetitelje Grad Pazin omogućio je besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj gostovanja projekta Pogled u plavo u Pazinu je uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe te promocija Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije.

Svi zainteresirani posjetitelji imat će jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja tijekom dva dana, 1. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00h do 24:00h dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 2. lipnja 2018. god. od 10:00h do 18:00h.

Na svoj prepoznatljiv, neobičan i atraktivan način 10 metarski bazen Pogleda u plavo bit će montiran na Trgu slobode, dok će svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba kao i predstavnici Diving Network iz Istre koji će prezentirati svoje usluge, aktivnosti i programe.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi instruktori ronjenja brinut će se za sigurnost svih ronioca početnika kako bi svladali vještine ronjenja te osjetili čari i ljepote koje ronjenje pruža.

Posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, www.pogleduplavo.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.