Shadow

Korčulanska ekološko – humanitarna akcija

U subotu 26. svibnja održana je ekološko-humanitarna akcija čišćenja podmorja gradske plaže Banje i benzinske postaje INA, te čišćenje obale otočića Badija, Baretica, Planjaka, Rogačića, Sutvare i plaze na rt Križ u sklopu projekta INA grupe, korporativnog volontiranja s ciljem podržavanja lokalne zajednice u sklopu kojeg su djelatnici MPM Korčula izabrali Ekološko-ronilački klub Korčula za suradnike.

U ovogodišnjoj jubilarnoj 10 akciji uz organizatore ERK Korčula, Gradski kotarevi Stari Grad i Sv. Anton, profesora Oreba još su sudjelovali djelatnici i volonteri INA MPM Korčula, studenti Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, učenici OŠ Petar Kanavelić iz Korčule, GDCK Korčula, MNK Sv. Anton, građani Korčule, Korčulanski Taxi prijevoznici morem (Ilišković, Šegedin, Bruno i gliser Semisabmari ), djelatnici KTD Hober, a uz ronioce ERK Korčula i Dupin Dive centar sudjelovali su i gosti iz SEK Vipera iz Gruda, ukupno 100-ak volontera. Nakon akcije za sve vrijedne volontere osigurana je marenda na otoku Badiji.

Za vrijeme akcije s obale je sakupljeno oko 250 vreća otpada a iz podmorja oko 50 vreća, tri gume i plastična stolica. Za svaku sakupljenu vreću otpada će biti uplaćeno 20 kn, što je ukupno 6,000.00 kn našem sugrađaninu Baldu koji boluje od cerebralne paralize za skori odlazak u Polikliniku Glavić u Dubrovnik.

Još jednom se zahvaljujemo svim sudionicima i sponzorima ove ekološko-humanitarne akcije, Gradu Korčuli, posadi Semisabmarin, Ilišković, Dupin Dive centar, Taxi prijevoznicima Bruno, Šegedin i INA Grupi koji su omogućili provođenje iste, u nadi da se vidimo i dogodine.