Shadow

Ronilački spektakl u Sisku

U organizaciji Promocije ronjenja i Grada Siska, a u suradnji s Ronilačkim klubom Sisak, Pogled u plavo poziva na besplatna probna ronjenja na sisačkom korzu 19. i 20. svibnja 2018. pod punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven način spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te podvodnu izložbu fotografija kao i uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju.

Uz veliku podršku Grada Siska svi zainteresirani posjetitelji i ove godine imat će priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja tijekom dva dana, 19. svibnja 2018. god. u periodu od 10:00h do 24:00h dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 20. svibnja 2018. god. od 10:00h do 18:00h.

Projekt Pogled u plavo podržava i Budimir Šobat Buda, Guinnessov rekorder u statičkom ronjenju na dah koji će roniti na dah protiv udruženih snaga petero volontera u subotu 19. svibnja s početkom u 18:00h na sisačkom korzu.

Na svoj prepoznatljiv, neobičan i atraktivan način 10 metarski bazen Pogleda u plavo bit će montiran na sisačkom korzu, dok će svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja Ronilačkog kluba Sisak.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi instruktori ronjenja brinut će se za sigurnost svih ronioca početnika kako bi svladali vještine ronjenja te osjetili čari i ljepote koje ronjenje pruža.

Cilj gostovanja Pogleda u plavo u Gradu Sisku je približiti ronjenje ljudima kao i ljepote hrvatskog podmorja te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz besplatna probna ronjenja.

Članovi RK Sisak predstavit će svojim sugrađanima kao i ostalim posjetiteljima manifestacije bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj te prezentirati rad, usluge i aktivnosti kluba.

Posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo obići i podvodnu i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.
Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.