Shadow

Granda Stealth Duplex 120

Došao je još jedan redizajn, sitan ali bitan za ovaj dinamitan roller. Naravno da se radi o novom Duplexu koji osim sitnih izmjena u sredini i glavi puške nije se pretjerano mijenjao. Davida Počekaja smo pitali što može takav roller, jedna od najsnažnijih puški na svijetu.

Pa za početak upravo bi volio naglasiti kako je to zbilja snažna puška predviđena za veliku ribu, prvenstveno za ocean, s tim da je možemo koristiti i kod nas, pogotovo na jugu gdje je voda kristalno bistra.
Izmjene su sitne ali daju ono malu i veoma bitnu razliku koja poboljšava prošlogodišnji proizvod: svaka ručka je ojačana bilo u korijenu i štitniku karbonom kako se ne bi oštetila prilikom pada. Drugo, puška je u sredini nešto šira otprilike 2,5 mm dok je u glavi uža upravo za 2 mm i radijusno su bočnice povišene kako bi ista sa manjom silom i brže se pomicala u kurentu, naravno, vodeći računa da je to ipak jako duga puška. Treće, puška je preko svega smanjena a povećano joj je istezanje tako da sa čistih 140 cm imamo 120-tku rollera što je vrlo zavidan rezultat.

Setupovi ostaju isti, puška može nositi harpun 10 mm dok se gume mogu koristiti i u duploj redukciji.
Svakako bi ponovo naglasio da za lov zubataca ne treba ovakva puška, ovo iskreno nije ni za početnike ni za klasičnog lovca na čeku. Puška je veoma snažna, za lov u našim morima dovoljna je 115-ica tako da se prije kupnje ovakvih dimenzija dobro konzultirati sa proizvođačem.“

Ima li još šta zanimljivo u ovom modelu?
David: „Pa u principu lanjski model je bio po nama zaista dobar ali se uvijek pokoja sitnica da izmijeniti kako bi poboljšali proizvod. Karbon na ručki, manja i tanja puška dovoljan su i dobar korak naprijed, na takvim puškama je setup i mirnoća šuta najbitnija stavka.“