Shadow

20. Croatia Boat Show

Jubilarni dvadeseti Croatia Boat Show, najveći hrvatski sajam nautike, svečano je otvoren na splitskoj Zapadnoj obali. Površinom dvostruko veći nego lani, u ovom izdanju imat će 150 plovila izloženih u moru i na kopnu, od čega je čak trideset hrvatskih i deset svjetskih premijera.

Posebne atrakcije sajma su otvoreni motornjak dotjeranih sportskih linija Azimut Atlantis 51, dnevni kruzer Evo 43, danska jedrilica Evo 43, najveći model iz svoje linije Antares 9, jedrilice Hanse 388 i Hanse 548, motornjak s ‘letećim mostom’ Sealine 430F i brojne druge jahte, jedrilice, gumenjaci i katamarani. Kao partner sajma od ove godine pojavljuje se hrvatska tvrtka Navis marine, koja je uložila u nove šatore, pontone i kompletno brendiranje.

‘Grad Split je centar nautičkog svijeta i nakon nekoliko godina stagnacije s ponosom možemo reći da je krizi kraj. Potrudit ćemo se da se uskoro vratimo među deset najvećih sajmova svijeta, a već ove godine vrlo smo blizu tome’, kazao je vlasnik i direktor sajma Vicenco Blagaić.

Croatia Boat Show je otvoren do nedjelje, svakog dana do 19 sati, a najavljeni su i brojni zabavni sadržaji koji će se odvijati na velikim platformama smještenima u moru. Posljednjeg dana sajma tradicionalno se održava spektakularna parada brodova.

Tekst: tportal.hr
Foto: Luka Kolovrat