Shadow

Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah

U subotu 07. travnja 2018. na zagrebačkom bazenu „Utrine“ u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, a pod domaćinstvom DPS „Zagreb“ i Zagrebačkog ronilačkog saveza održano je 14. Prvenstvo Republike Hrvatske u ronjenu na dah u disciplinama dinamika, dinamika bez peraja, dinamika bi-fins i statika po CMAS pravilima.

Ove godine okupilo se 27 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova. Ukupna klupska pobjeda pripala je RK „Split“ izpred zagrebačkih klubova RK „Submania“ i RK „Geronimo“ čime je prekinuta višegodišnja dominacija zagrebačkih klubova!

Dobre rezultate u ženskoj konkurenciji postigle su Lidija Lijić Vujić (RK „Submania“Zagreb) koja je sa 176,3m osvojila prvo mjesto u discilini dinamika (monoperaja), Ivana Aljinović (RK „Split“ Split) koja je sa preronjenih 139,4m i prvim mjestom u dinamici bez peraja pokazala kako se ubuduće i na nju može računati te Mihaela Romić (RK „Submania“ Zagreb) s preronjenih 150m i prvim mjestom u dinamici bi-fin (dvije peraje) i prvim mjestom u statici 0:06:03 (zadržavanje daha u mirovanju).

Mirela Kardašević iz RK“Submania“ pokušala je oboriti svjetski rekord u dinamici bi-fin koji iznosi 209m no zbog neodrađenog protokola zaron nije mogao biti priznat te se nadamo da će na idućem natjecanju ostvariti taj rezultat.

U muškoj konkurenciji najdulje je držao dah u statici Veljano Zanki (RK „Split“ Split) i to 0:08:15.

Drugo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS „Zagreb“) s rezultatom 0:07:58, dok je treći bio Arijan Zec (RK „Geronimo“ Zagreb) sa 0:06:55.

Za istaknuti je još nekoliko zapaženih rezultata u muškoj konkurenciji: Goran Čolak (RK „Geronimo“ Zagreb) 206m i prvo mjesto u disiplini bi-fin, Arijan Zec (RK „Geronimo“ Zagreb) 201,07m s drugim osvojenim mjestom te Vanja Peleš (RK „Submania“ Zagreb) sa 194m i prvim mjestom te Boris Milošić (RK „Split“ Split) i 167,9m i drugim mjestom u disciplini dinamika bez peraja.

Obzirom na početak natjecateljske sezone imamo razloga nadati se da će se rezultati na treninzima samo dizati te da će naši najbolji natjecatelji biti u top formi koja im je potrebna za početak lipnja kada će se u talijanskom Lignanu održati Svjetsko bazensko prvenstvo.

Tekst i foto: Ivana Nobilo