Shadow

Tradicionalni novogodišnji zaron u Jarun

I prođe tako godina dana, pa dvije, pa tri..a tih otpornih na zimu i led sve je više.. Ni jutarnji mamurluk, ni radna noć, ni nedostatak sna i odmora  nije spriječilo odlučnu šestorku RK Roniti se mora da se ubace u ugodnih, gotovo proljetnih, +6 celzijevaca koji su lagano grickali u Jarunskom jezeru.

Malo je reći da je užitak bio nenadmašan, pogotovo onima u polusuhim i polumokrim odijelima, ali nakon par žustrih zaveslaja perajama, gotovo se čovjek navikne na hladno.

Ali, godinu treba započeti zaronom, jer tada će i cijela biti ispunjena njima. Leda ove godine nije bilo, što je olakšalo ulazak u vodu, ali da ne ponestane izazova, neki su se igrom slučaja (ili vlastite zaboravnosti) ubacili bez kapuljače ali uz nezaobilaznu djedmrazovsku kapicu, pretakali zrak iz dvobocnika u dvobocnik, a i pokušali otkupiti svoje bivše, netom prodano, suho odijelo. Nema veze, glavno da se obrće..

.. A obrnulo se i nešto ostataka novogodišnje meze; kobase, špeka, francuske i kolača, mramornih i onih s kokosom.

Iako ostaci, bili su više nego dobro prihvaćeni. O deko pivi da se i ne priča. I opet osmjeh na licu..Do dogodine.. Ili do prve slijedeće prilike

Tekst: Ivana Nobilo

Foto: Ivana Nobilo, Vanja Krvavica, Srđan Vrančić, Damir Zurub