Shadow

Čolaku zlato i srebro

Na Europsko prvenstvo u Tursku došao je s vrhunskim rezultatima iz prvoga dijela sezone i  najnovijim nacionalnim rekordom u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom, a u samo 24 sata u Turskoj osvojio je srebro, a odmah potom i zlato te ponovno srušio nacionalni rekord u iznimno jakoj konkurenciji i vrlo zahtjevnim uvjetima!

Najtrofejniji ronilac na dah svih vremena Goran Čolak tako je još jednom potvrdio vrhunsku formu ove sezone. Za njega doista ne postoje granice!

Sve je počelo 3.10. kada je u disciplini CWT – ronjenja na dah s mono-perajom zaronio je na vrlo dobrih 113 metara i tako uzeo srebro. Bolji od njega bio je samo sjajni Rus Aleksej Molčanov s respektabilnih 122 metra. Zbog loših uvjeta u moru više je ronilaca zaradilo diskvalifikaciju, a treće mjesto daleko ispod Gorana sa 101 metrom zaslužio je Talijan Hamar Leuci iako je to bila tek 7. najava dubine zarona toga prvog finalnog dana.

Samo dan potom 4.10. u tehnički izuzetno zahtjevnoj disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja, Goran je ponovno briljirao sa zaronjenih 83 metra za zlatnu medalju, a tako je još jednom postavio i novi nacionalni rekord ove discipline! Više od 10 metara ostali su za njim drugoplasirani Talijan Homar Leuci (71 m) i trećeplasirani Francuz Thomas Bouchard (70 m).

O kakvom se uspjehu radi, najbolje svjedoči činjenica da je zbog velikih napora i gustoga rasporeda trenutačno najbolji natjecatelj u ronjenju na dah u dubinu, Goranov veliki konkurent ali i prijatelj Aleksej Molčanov odustao od ove discipline. Molčanov da, ali Goran – ne!

Euru u Turskoj tu, međutim, nije kraj, jer nas već ovog petka 6.10. očekuje i disciplina BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje u kojoj od Gorana, sudeći prema ovim sjajnim rezultatima, možemo očekivati nove dobre vijesti.

Poželimo mu stoga puno uspjeha i neka nas ponovno ostavi – bez daha!