Shadow

Započelo zagrijavanje za Big Om

Prema neposrednim doživljajima na pučini, sva dalja natjecanja imaju sve preduvjete za neizvjesnost i napetost: tuna je stigla, zamijećeni su veliki primjerci, a posade pokazuju sve veći interes.

I dok se big game fishing natjecanja diljem Jadrana gase Klub za sportski ribolov na moru Big Om organizira regionalna jednodnevna natjecanja regionalnog karaktera koja su sve popularnija među domaćom stanovništvom okrenutom moru. Tako je i ove godine zagrijavanje za nadaleko poznati 12. po redu kvarnerski lov na veliku ribu BIG OM započelo je Županijskim prvenstvom u Njivicama. Na natjecanju je sudjelovalo dvanaest posada s otoka Krka, iz Kraljevice, Rijeke i Opatije te dvije slovenske posade čiji su članovi dugogodišnji članovi omišaljskog Kluba Big Om. Kao poseban uspjeh organizator je istaknuo uključivanje triju novih posada što je i cilj županijskih natjecanja: animiranje novih domaćih ljudi i njihovo educiranje te razmjena iskustava i druženje u dobrom društvu, a sve u cilju promocije ove atraktivne discipline koja spaja sport, tradiciju, kulturu i način života primorskog kraja.

Tuna je zamijećena na velikim dubinama, ali niti jednom nije zagrizla štap pa pobjednika natjecanja nije ni bilo. Taj fenomen stručnjaci su objasnili da se riba još uvijek nalazi u fazi mrijesta za vrijeme kojega se ne hrani pa samim time i ne grize udicu.

Uz sportski duh, organizatori su ovaj put poseban naglasak stavili i na turističku promociju destinacije. U suradnji s partnerima Hotelima Njivice na Plavoj terasi priređena je fešta od tune koju su Hoteli Njivice nabavili u cilju promoviranja gastronomske ponude.

Sljedeće županijsko natjecanje je u Kraljevici 4. i 5. kolovoza bit će to posljednja priprema za BIG OM koji je na rasporedu posljednjeg kolovoškog vikenda što je posljednja priprema za međunarodni kup BIG OM koji je Omišalj isprofilirao u nezaobilaznu jadransku big game fishing destinaciju, uz Dubrovnik i Poreč.