Shadow

Calypso Vela roller

Zadovoljstvo nam je što možemo premijerno predstaviti Calypso Vela roller kojeg je projektirao Daniele Massimiliano (Massy sub) a proizvodi se kod nas u Hrvatskoj.

O ovom novom proizvodu razgovarali smo s Massimom i Davidom Počekajem:
Massy,  kako napreduju hrvatsko – talijanski brandovi?
Hrvatska je dobro poznata i na svjetskoj razini u hi- tech proizvodnji podvodnih puški kao i za kreiranje mnogih noviteta i poboljšanja tako da uopće ne sumnjamo u uspjeh. Zajedno s partnerima iz Grande proizveli smo dosta Apollo pušaka u različitim varijantama, od klasičnih do rollera.   Što se Calypsa konkretno tiče ovo je naš novi brand o kojem sam razmišljao već neko vrijeme.

David, što misliš ti o novome Calypsu i o suradnji sa Massyievim idejama?
Pa u konačnici vam je Massy sve rekao, bila je potražnja za ovakvim puškama  i bilo je upita o sistemima sa parancima tako da nam je Massy poslao modele i mi smo ih malo izmijenili radi plovnosti.

David,  Massy kaže da si bio protiv tog projekata?
Pa i nisam, ovi sistemi s dva para guma i pomoćnim cirkularom da bi izbacivali teže harpune poput 7.5 ili 8 mm moraju biti pripremljeni gumama koje su rezane na velike koeficijente i time rok guma je mnogo kraći nego na sistemima redukcije i klasičnih rollera što nije dobro.

Massy, što nudi ovaj sistem?
Bit je bila dobiti roller sa parancima koji će biti cjenovno pristupačan jer je konkurencija vrlo skupa s istim proizvodom.
To smo dobili zahvaljujući Grandinom timu koji je pušku redizajnirao i popravio sve naše mane očistio. Trup nema ni grama karbona kako bi proizvodnja bila što jednostavnija, a cijena što povoljnija.

David šta nudi taj  roller?
Desetak godina se proizvode ovakvi sustavi u nekoliko varijanti s dva para donjih guma i pomoćnim cirkolarom.  Naš proizvod ima dosta prednosti u odnosu na konkurenciju jer nema karbona, a ujedno trup puške je odličan, izuzetno pokretljiv, bez potrebe za velikim bušenjem samog trupa. Sve te prednosti su već došle do izražaja u nekim našim modelima kao što je Grandin Stealth.