Shadow

Ronilački centar Osijek

Ronilački Centar Osijek osnovan je 14.11.1996. godine. RC Osijek je neprofitabilna udruga koja se bavi edukacijom ronilačkih kadrova za potrebe grada Osijeka i cijele Županije. Registriran je kao udruga za bavljenje fizičkim aktivnostima, igrama na vodi i po vodom, rekreativnim ronjenjem, te poboljšavanjem psihofizičkog stanja. Udruga djeluje u sekcijama za mlade dobne uzrasti od 9 do 14 godina, sekcija od 14 do 60 godina, sekcija podvodne fotografije i video snimanja, sekcija zainteresiranih invalida za bavljenje ronjenjem kao rekreacijom i športska sekcija…

Ronilački Centar Osijek jedna je od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja u svom širokom spektru aktivnosti ima razvijen i rad sa invalidnim osobama te na taj način pomaže u njihovom povratku u stabilno psihofizičko stanje. Naši  instruktori i ronitelji (CMAS) posjeduju dugogodišnja iskustva i kvalitetu koju su skupljali i razvijali kroz dugi niz godina. Na taj način sve osobe zainteresirane u ronjenje i podvodni svijet mogu na vrlo jednostavan način upoznati podvodnu avanturu i jednu posve novu dimenziju života.

U sklopu Ronilačkog Centra Osijek prije sedam godina razvio se novi sport “PODVODNI HOKEJ”. Naši članovi i instruktori ronjenja svojim zalaganjem i aktivnostima postavili su korjene ovog 3D sporta u Hrvatskoj. Dvanaest igrača, dvije ekipe, peraje, maske, disalice, palice, nezaobilazni pak za igru, te puno truda, nesebične volje i odricanja dio su naše svakodnevice.

RC Osijek posjeduje ljetnu ronilačku bazu smještenu u Šibenskoj Rogoznici. Treba napomenuti da je Rogoznica poznata kao najčišći akvatorij duž cijele Jadranske obale i kao područje sa mnoštvom velikih podvodnih zidova koji će Vas svojom ljepotom ostaviti bez daha…

Danas RC Osijek sudjeluje u mnogim sportskim natjecanjima u vodenim sportovima (brzinsko plivanje perajama, ronjenje na dah, podvodni hokej, podvodna fotografija, a i ostvaruje zapažene rezultate.

Tako imamo pobjednika kupa Hrvatske u podvodnoj fotografiji, aktualni smo prvaci RH u Podvodnom hokeju a naši članovi su i jedni od najboljih na svijetu u ronjenju na dah.

Hrvatska reprezentacija podvodnog hokeja je sastavljena većinom pojedinaca (7 reprezentativaca) iz upravo našeg kluba a imamo i umjetnika crtanja pod vodom (Igor Vrandečić) čije radove možete vidjeti na  internet adresi www.grimizni-cvijet.hr/pozdrav.

Ronilački centar Osijek je nositelj kvalitete ronilaštva u Osijeku. Bitno je i za naglasiti da je od ove godine 9 članova Ronilačkog centra Osijek uključeno u aktivnu postrojbu DUZS-a u sklopu spašavanja na vodi.

Naše klupske prostorije su poznate po dobrim zabavama i tulumima za naših 70+ članova u Osijeku, a trudimo se stalno organizirati razne izlete u prirodu, ronjenja + kampiranja. U posljednje vrijeme nas zanima  bushcrafting i boravak u prirodi i na vodi općenito koji među našim članovima potičemo.

Ronilački Centar Osijek
Adresa: Gornjodravska obala 93
31000 Osijek

Klubske prostorije:
Trg Vatroslava Lisinskog bb
Telefon: +385(0)31 283 111
GSM: +385(0)91 518 6626, +385(0)91 253 9559
Fax: +385(0)22 558 387

Adresa Centra Rogoznica:
9. ulica br. 7
22203 Rogoznica
Telefon: +385(0)22 558 387
GSM: +385(0)91885 2312
Fax: +385(0)22 558 387
E-mail: info@diving-osijek.com
Web: www.diving-osijek.com

Tekst: Mihael Šilac, Foto: Dražen Stojčić i arhiva