Shadow

NX PROJECT kompenzatori

NX PROJECT kompenzatori imaju dovoljno uzgona za sa lakoćom zadovoljavaju potrebe tehničkog ronjenja sa više boca, i to sa zadržavanjem vrlo ‘stremlined’ profila. Taj uži profil reducira otpor pri ronjenju, što omogućava manju potrošnju zraka i smanjuje mogućnost zapetljavanja u moguće prepreke.

Svi baloni iz NX serije su opremljeni revolucionarnim dizajnom adaptera koji povezuje inflator sa balonom. Pošto je direktno zavaren na balon, ne postoje točke mogućih problema: koljena, šavovi ili brtve kao kod standardnih sistema. Njegova jednostavna i neuništiva konstrukcija ga čini idealnim za tehnička ronjenja.

Dodatna korist tog dizajna se očituje u dizajnu gornjeg dijela balona koji je sada tanji i manji što omogućuje nesmetan pristup regulatorima, ventilima i crijevima. Smanjeno je neželjeno pomicanje zraka u balonu što rezultira boljim trimom i ravnotežom.

Leđna ploča je napokon napravljena ergonomski, za razliku od klasičnog dizajna. Kod dizajniranja ploče je uzeta u obzir anatomija leđa, tako da širim gornjim dijelom ploče postižemo bolju distribuciju tereta za vrijeme ronjenja. Isto vrijedi i za donji dio ploče koja jednoliko raspoređuje opterećenje i omogućava optimalan raspored džepova za olova i razne dodatke.

Dizajn ploče omogućava i bolji i komforniji sistem trake – harnesa, koji je kod oblačenja/svlačenja 20% duži od standardnog jednodijelnog harnesa. Zakopčavanjem trake na pojasu zateže se i rameni dio harnesa, postižući tako idealno prijanjanje harnesa. Uz to i međunožna traka je V oblika, što opet pridonosi komforu i stabilnosti sistema.

Više detalja na : http://www.xdeep.eu/tec-double-tank-bc-system-project-pr-122.html ili  preko www.submorski.com –   http://www.submorski.com/?page_id=27