Shadow

KPA Medulin

Udruga tehničke kulture “Klub za podvodne aktivnosti – Medulin” osnovana je 2004. godine i okuplja entuzijaste i zaljubljenike u ronjenje na području općine Medulin. Prvenstveno se bavi promocijom ronjenja, obukom i školovanjem novih ronioca te zaštitom prirode.

KPA Medulin broji preko 40 redovnih članova kojima omogućava sudjelovanje u raznim aktivnostima, projektima i akcijama koje provodi u suradnji s ostalim ronilačkim klubovima diljem Hrvatske pod stručnim vodstvom iskusnih instruktora i voditelja ronjenja.

Osnovni motivi koji okupljaju sve članove našeg ronilačkog kluba su istraživanje podmorja i aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodnom okruženju i ugodnom/dobrom društvu. Međutim, širok je raspon aktivnosti kojima se bave naši članovi…

Najvažnija aktivnost kojom se bave članovi Kluba za Podvodne Aktivnosti – Medulin je obuka novih i postojećih članova. Treba istaknuti tečajeve za sve ronilačke kategorije, ali redovito se provodi i obučavanje za ronilačke specijalnosti te se svakodnevno razmjenjuju znanja i iskustva  koja ronioci stječu u svojim aktivnostima. Za najnovije članove KPA Medulin održava ronilačku opremu uz koju se stječu prva ronilačka iskustva. Pridružite nam se, neki od naših članova tek su nedavno dobili svoju prvu ronilačku zvjezdicu i biti će Vam partneri u ronjenju, dok se za neke već može reći da su veterani ronjenja i biti će Vaši Instruktori i Voditelji ronjenja.

Prema unaprijed dogovorenom rasporedu, a ponekad i spontano, ali uvijek pod stručnim vodstvom naših instruktora i voditelja ronjenja odlazimo na različite lokacije u medulinskom akvatoriju te istražujemo podmorje. Početkom ronilačke sezone, kada se približavaju topliji mjeseci, uprava kluba izrađuje raspored stažnih urona koji se obično održavaju jednom tjedno od svibnja do listopada. Povremeno se organiziraju i ronilački izleti u Hrvatskoj ali i šire.

Kako bi podmorje i u budućnosti ostalo kakvim ga susrećemo, provodimo eko-akcije čišćenja podmorja. Također, brinemo se za očuvanje biološke raznolikosti, promatramo brojnost određenih biljnih i životinjskih vrsta te pratimo stanje podmorja.

Bavimo se još i raznim projektima vezanim uz podmorje, težimo očuvanju vrednota podmorja kao što su olupine brodova, na raspolaganju smo javnim službama kada je potrebno traganje u moru, itd. Više informacija o ostalim aktivnostima pronaći ćete na našim stranicama www.kpa.hr