22
Čet, Lip
12 Novi članci

U vojarni Melk u Austriji u sklopu dana otvorenih vrata održana je zanimljiva prezentacija  NEMO POWER TOOLS podvodnih alata.
Prezentacija radova pod vodom izvršili su ronioci  iz Jagdkommando-a (JaKo) koji često imaju zajedničke vježbe sa našom Bojnom za specijalna djelovanja (BSD).

Mares EOS 20rz je najjača svjetiljka iz uspješne Maresove EOS serije. U karakterističnom aluminijskom kućištu dužine 20 cm krije se još jedan odličan proizvod. Na vrhu svjetiljke nalaze se tri cree LED diode koje daju najveće osvjetljenje od 2300 lumena, tu je  i prsten za regulaciju fokusa koji nam daje spot svjetlo širine 11 stupnjeva pa sve do širine od 72 stupnja.

Bez obzira da li idete na Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu, ili na jednostavni ronilački izlet, svoju opremu morate nekako ponijeti. Iako se o ovoj, naizgled nevažnoj komponenti i ne govori mnogo, ronilačka torba je svakako jednako važna stavka svake ronilačke opreme. 

Svaki centar i klub trebao bi imati set za prvu pomoć u kojem je najvažnija boca s čistim kisikom koji je nezamjenjiv u pružanju prve pomoći kod najozbiljnijih ronilačkih ozljeda (dekompresijske bolesti i barotraume pluća). 

NX PROJECT kompenzatori imaju dovoljno uzgona za sa lakoćom zadovoljavaju potrebe tehničkog ronjenja sa više boca, i to sa zadržavanjem vrlo 'stremlined' profila. Taj uži profil reducira otpor pri ronjenju, što omogućava manju potrošnju zraka i smanjuje mogućnost zapetljavanja u moguće prepreke.

Iako je, mahom među podvodnim ribolovcima, najomraženija komponenta ronilačke opreme, signalna plutača je zakonski obavezna, te ju svaki podvodni ribolovac mora imati povezanu za pojas sa olovima ili za sebe samog, kako stoji u Zakonu. Prvenstveno iz sigurnosnih, a tek onda iz zakonskih ili praktičnih razloga, ronilačka signalna plutača, tzv. bova, obavezan je detalj prilikom obavljanja bilo kakve podvodne aktivnosti.

Carbonio GFT jedna je od vodećih svjetskih tvrtki koja se bavi proizvodnjom karbonskih i kompozitnih listova za peraje.

Više članaka ...