Ronilački centar Oxy & Gli-man Pula

Ronilački centri
Typo

Gli-man ronilački centar utemeljen je davne 1987. godine u Puli i u to je vrijeme bio jedan od prvih privatnih ronilačkih centara na području bivše države. Nakon dugogodišnjeg samostalnog djelovanja 2004. godine Gli-man ronilački centar udružuje se sa tvrtkom Oxy d.o.o. iz Pule, te mijenja naziv u Oxy & Gli-man ronilački centar.

Škola našeg ronilačkog centra do danas je obučila nekoliko tisuća ronioca, a ta brojka neprestano i dalje raste. Iskustvo i ambicija najbolji su pokazatelji naše želje da uvijek idemo naprijed kvalitetniji i bolji!

Lokacija:

Oxy & Gli-man ronilački centar nalazi se u Puli, smješten u maloj prekrasnoj lučici "Bunarina" na svega 20 m udaljenosti od mora. Lučica ima mogućnost priveza broda, jahti i jedrilica i okružena je hotelima - Histria, Brioni, Palma, Park, Punta Verudela i apartmanskim naseljem Verudela. Razonodu možete naći u velikom broju sportskih objekata, plaža i bazena. Na plažama oko centra možete se kupati, sunčati, baviti se raznim sportovima na vodi i naravno roniti.

Škola ronjenja:

Oxy & Gli-man ronilački centar nudi obuku kako početnih tako i naprednih kategorija ronilaca po programima škole ronjenja po CMAS, PADI, UDI, SSI i ANDI.

Broj instruktora / voditelja ronjenja:

Svakako, u Oxy & Gli-man ronilačkom centru omogućavamo vam ronjenje uz pratnju naših pet iskusnih instruktora / voditelja ronjenja.

Na prekrasnim lokacijama možete vidjeti bogatstvo i ljepotu podmorja, obilje spilja i zidova bogate florom i faunom.

U našem akvatoriju nalaze se potopljeni brodovi: Baron Gautsch, Varese, Josephine, Istra, Relitto Nuovo, Dezza, John Gilmoure, Rimorchiatore, Draga, Flamingo, Dormio i Tihany.

Teško je u nekoliko riječi opisati svu raznolikost živog svijeta Jadranskog mora, stoga je najbolje da nam se pridružite i sami doživite beskrajno plavetnilo i sve čarolije koje ono skriva!

Brodovi i kapacitet:

Na ronjenje odlazimo sa dva moderna broda i vodimo vas na prekrasne lokacije i na ronjenje na potopljenim brodovima. Brod Borna je opremljen ronilačkim kompresorom, bankom zraka, prijenosnom jednomjesnom hiperbaričnom komorom, radarom, dubinomjerom i GPS ploterom (navigacijskim uređajem za nesmetano i brzo pronalaženje ronilačkih lokacija koji uz to doprinosi općoj sigurnosti boravka na moru u svim vremenskim uvjetima). Kapacitet broda je za najviše 28 putnika.

Djelatnost:

Oxy & Gli-man ronilački centar je samo jedna od djelatnosti Oxy grupe koja uz ronilački centar nOxy & Gli-man ronilacki centar- Brod Borna 1.jpgudi još jednu uslugu ronilačkog turizma – krstarenja.

Posjedujemo dvadesetmetarski drveni Brod Borna namijenjen za višednevna krstarenja i ronjenja s ekipom iskusnih instruktora i vrhunskom ronilačkom opremom. Našim Brodom Borna organiziramo četverodnevna i sedmodnevna krstarenja na dvije rute koje obuhvaćaju Zapadnu obalu Istre i Srednji Jadran. Na krstarenju našim gostima nudimo smještaj i pun pansion (noćenje, doručak, ručak i večera) na Brodu Borna, te dva urona dnevno na različitim lokacijama u pratnji instruktora ronjenja.

Iznajmljivanje opreme:

Oxy & Gli-man ronilački centar u svojoj ponudi nudi kvalitetnu uslugu škola i servisa, 40 kompleta opreme za najam, prodaju ronilačkih iskaznica, punjenje boca za ronjenje.

Kompresori:

Posjedujemo i četiri kompresora za punjenje ronilačkih boca (punimo ronilačke boce do 300 bara)kapaciteta od 2 x 2000 lit/min i Bauer kompresore 2 x 240 lit/min koji omogućavaju punjenje velikih količina ronilačkih boca u kratkom vremenu.

Smještaj:

Prema željama gostiju organiziramo vam smještaj u privatnim sobama, apartmanima ili hotelima, u neposrednoj blizini centra, odnosno u Puli ili okolici.

Ostale napomene:

OXY grupa osim ronilačkog centra u svojem vlasništvu ima Polikliniku za baromedicinu Oxy u Puli sa višemjesnom hiperbaričnom komorom koja se nalazi u neposrednoj blizini samoga ronilačkog centra.

Poliklinika za baromedicinu Oxy je u međunarodnoj mreži hiperbaričnih centara za pružanje pomoći roniocima, a stručni tim njezinih liječnika čini sastavni dio tima za pružanje pomoći svim stradalim roniocima na Jadranskom moru (0-24 h).

Kontakt & Info:

Oxy-Gliman Diving Bunarina
Kochova 3, 52100 Pula, p.o.box 47
Tel: ++385 (0)52 222 698
++385 (0)52 520-700
Fax:++385 (0)52 217 877
++385 (0)52 522-008
GSM:++385 (0)98 255-062
e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobro nam došli !

I posjetite nas na:  www.oxy.hr