Ronilački centar MM-SUB

Ronilački centri
Typo

Ronilački centar MM-SUB smjestio se u Lumbardi, na otoku Korčuli, u zanimljivoj uvali Tatinja. Read Morebr1centarmmsub2.jpgRonilački centar MM-SUB smjestio se u Lumbardi, na otoku Korčuli, u zanimljivoj uvali Tatinja.

Prostor centra je odlično uređen, i osim uobičajene opreme obiluje fotografijama, mnogim detaljima iz podmorja i što je posebno zanimljivo, vrijednim predmetima iz povijesti ronjenja kao što su npr. skafander, olovne ronilačke cipele, ručna tlačna crpka itd. Tu se nalazi i veliki, gotovo bešumni Bauerov kompresor, a na katu su apartmani. Ispred centra je mol na koji pristaje 12 – metarski plastični brod u vlasništvu Centra, koji plovi brzinom od 19 čvorova i pruža potpuni komfor za petnaestak ronioca. U opremi broda je i je sonder, GPS, GSM uređaj, te VHF radio.Osim ovog broda, Centar ima i gumenjak za manje grupe ronioca.

S obzirom da se Centar nalazi na Korčuli, na dohvat ruke su mnoge zanimljive lokacije. Posebno je zanimljiva lokacija na Pelješcu gdje se nalazi njemački torpedni brod S-57, a koja je i predstavljena u ovom broju. Ništa manje atraktivne nisu ni lokacije poput pećina s širokim ulazom, teretnog broda Garda koji je potonuo 1939. godine, ili ronjenje oko otoka Majsan, nekadašnjeg antičkog sidrišta, mnogih kanjona s južne strane Korčule koji obiluju ribom i jastozima.  Osim ovog, u organizaciji Centra možete i roniti na malim dubinama na tzv. «scuba discovery» ronjenjima, a odvijaju se u pitomim lumbarajskim uvalama.

Adresa Centra:

LUMBARDA - KORČULA
phone / fax: +385 / 20 / 712-288, 712-321 mobile: 098 / 285-011
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; www.mm-sub.hr