22
Čet, Lip
12 Novi članci

Udruga Podvodnih Aktivnosti Rostrum Split osnovana je 20. veljače 2016.g. od strane nekolicine entuzijasta s dugogodišnjim iskustvom u podvodnim istraživanjima i edukaciji ronioca.

Vrijeme je da se vratimo na početke organiziranog bavljenja ronilaštvom u Hrvatskoj, u doba kada je ronjenje još uvijek bilo motivirano isključivo entuzijazmom i ljubavlju predanih članova klubova koji su egzistirali u Hrvatskoj (I tadašnjoj Jugoslaviji). Jedan od najpoznatijih a i najstariji klub koji ove godine obilježava 60 godina postojanja je Društvo za podvodne sportove Zagreb.

Udruga tehničke kulture "Klub za podvodne aktivnosti - Medulin" osnovana je 2004. godine i okuplja entuzijaste i zaljubljenike u ronjenje na području općine Medulin. Prvenstveno se bavi promocijom ronjenja, obukom i školovanjem novih ronioca te zaštitom prirode.

CALYPSO SCUBA DIVING CLUB započeo je sa svojim djelovanjem i aktivnostima na području Omiša 1998 godine. Mala grupa ronilačkih entuzijasta  praktično je iz ničega stvorila je svojim upornim radom respektabilnu ronilačku udrugu koja je danas nakon skoro deset godina djelovanja jedna  od vjerojatno  tehnički najopremljenijih na ovom području. Pod imenom  CALYPSO djelujemo od 2002 prije toga ime je bilo ALMISSA ali je zbog određenih razloga promijenjeno u CALYPSO u čast najvećem doajenu ronilaštva na svijetu i njegovom slavnom brodu. CALYPSO ima  svega 30 aktivnih članova, politika prijema  i selekcije novih članova je stroga i rigorozna. Svi naši članovi imaju visoke profesionalne i civilne ronilačke i instruktorske kategorije osposobljeni su za najzahtjevnije ronilačke akcije sa najsofisticiranijom opremom.

Ronilački klub „Crveno jezero“ Imotski utemeljen je 1998. godine, a u ovih petnaestak godina klub se može pohvaliti zapaženim rezultatima i velikim brojem aktivnosti. Utemeljen kao klub nekolicine entuzijasta iz Imotskog (Berislav Šanić, Ivica Ćosić, Tonći Petričević, Robert Krilić i Luka Kolovrat) koji su bili članovi drugih klubova ili su ronili u vojsci, već prve godine klub sudjeluje u velikoj međunarodnoj ronilačkoj ekspediciji u Crvenom jezeru.

Ronilački Centar Osijek osnovan je 14.11.1996. godine. RC Osijek je neprofitabilna udruga koja se bavi edukacijom ronilačkih kadrova za potrebe grada Osijeka i cijele Županije. Registriran je kao udruga za bavljenje fizičkim aktivnostima, igrama na vodi i po vodom, rekreativnim ronjenjem, te poboljšavanjem psihofizičkog stanja. Udruga djeluje u sekcijama za mlade dobne uzrasti od 9 do 14 godina, sekcija od 14 do 60 godina, sekcija podvodne fotografije i video snimanja, sekcija zainteresiranih invalida za bavljenje ronjenjem kao rekreacijom i športska sekcija...

Ronilački klub Geronimo osnovan je 06.09.2004. godine, ali ima puno dužu tradiciju. On je slijednik Diver sport kluba Zagreb koji je osnovan još 1993. godine, a koji prestaje s radom krajem 2004. godine.