22
Čet, Lip
12 Novi članci

Fisherman 36

Testovi plovila
Typo

Domaća mala brodogradnja bogatija je za još jedan zanimljiv brod – Fisherman 36, proizvod tvrtke Adria-Mar brodogradnja iz Zagreba. Brod je projektiran za big game ribolov i spoj je vrhunskog ribarskog broda s komforom manje jahte.


Što se tiče ribarske komponente – sve je tu – prostrani kokpit, borbena stolica po mjeri, bazen za živu ješku, spremnici, ledenica, vrata za izvlačenje ribe iz mora, tuna toranj itd.

U kabini ima 4 ili 6 ležajeva, prostrani salon, WC s tušem. Tu je i kuhinja sa svim potrebnim, 2 TV uređaja, audio sustav, klimatizacija i još mnoštvo toga za hedonizam i opuštanje.


Brod je ukupne dužine 12,5 metara, na vodenoj liniji 11 metara, širina broda je 3,6 metara. Ovaj brod koji je težak skoro 13 tona pokreću dva Volvo Penta motora s po 260 konjskih snaga svaki i pomoću kojih brod postiže 15 čvorova putne brzine, odnosno 23 čvora maksimalne.


Brod može ukrcati 1000 litara goriva što mu osigurava autonomiju od nekih 250 milja, a može ukrcati i 250 litara vode.
Dobra osobina koncepta je prilagodljivost individualnim željama i mogućnostima jer je moguće odabrati između nekoliko konfiguracija trupa i nadgrađa te raznih razina kvalitete interijera i eksterijera.


www.fisherman36.com