22
Čet, Lip
12 Novi članci

Domaća mala brodogradnja bogatija je za još jedan zanimljiv brod – Fisherman 36, proizvod tvrtke Adria-Mar brodogradnja iz Zagreba. Brod je projektiran za big game ribolov i spoj je vrhunskog ribarskog broda s komforom manje jahte.

Iz Nevera boatsa imamo najavu novog modela – Vento 600. Ovaj model će odlično popuniti prazninu između Venta 500 i Venta 675.

Iz brodogradilišta Reful Marine, ove godine na tržište je izbačen model HM 22 Flayer koji je izazvao veliko zanimanje javnosti. Riječ je o modernom konceptu plovila dužine 6.7 i širine 2.4 metra koji je namijenjen brzom odlasku na izlete, ronjenje i ribolov, a kabina je dostatne i za vikend ture.  Sam trup nije novost, on je preuzet iz Refulove otvorene verzije modela 22, samo je  u suradnji s Honda Marineom dizajnirano nadgrađe.

Predstavljamo vam Reacher 780, novu, brzu, jednostavnu i svestranu obiteljsko-regatnu jedrilicu na tragu Elan Express-a i sličnih brodova koji su spajali regatne performanse i komfor obiteljske jedrilice te na kojima su odrasle generacije stranih i domaćih jedriličara.

Barracuda 650 je jedini gumenjak na svijetu dužine šest i pol metara s kabinom. I to  s kakvom kabinom, i koliko spremišnog prostora po cijelom brodu. A kako tek vozi! Mi smo je imali priliku isprobati na plovidbi u vodama otoka Murtera.

Najnoviji proizvod tvrtke Metamarine iz Zagreba je gumeni čamac Vento 675. Sa svojih 6.70 metara dužine, 2.50 metra širine i svega 460 kilograma težine (bez vanbrodskog motora) idealan je izbor za sve one koji od brzog i stabilnog gumenjaka žele dobiti najviše za uloženo.

Kaić je čudo od broda! Može poslužiti za otići na kupanje, odvesti vas u ribolov, na ronjenje... ukrcat će familiju i još ponekog rođaka poput većeg broda, prebaciti popriličnu količinu tereta morskim putem, može ići na vesla ili pomoću motora, ne troši mnogo goriva, lako se spušta i vadi, ne košta mnogo i traži minimalno održavanje, a može pružit maksimalne gušte... ali, uvijek ima ono “ali“. U ovom slučaju to je prokleto ograničenje radijusa kretanja.