22
Čet, Lip
12 Novi članci

Prije nekoliko tjedana javnosti je predstavljena knjiga „Legende svjetla“, autora Jurice Gašpara. Ovaj profesor pomorske povijesti i geografije, ali još i važnije za ovu priču – sin svjetioničara napisao je uistinu fascinantno djelo.

Aktualni svjetski prvak u podvodnoj fotografiji Damir Zurub predstavio je svoju prvu monografiju naziva “The world through my eyes”. Knjiga nam na 150 stranica donosi izbor fotografija s Damirovih ronilačkih pohoda posljednjih godina na raznim lokacijama, od Jadrana preko Egipta do Maldiva.

U prodaji je knjiga "Čvorovi i predvezi u sportskom ribolovu" autora Borisa Bulića. To je praktičan priručnik u kojem prateći upute preko fotografija i tekstova možete savladati tehnike vezivanja čvorova i predveza.

Svi mi volimo naše more, hranimo se iz njega, plovimo njime, pišemo mu pjesme... Ali koliko ga razumijemo i koliko znamo o njemu? Ne koliko mislimo da znamo, već koliko zaista znamo? Jer ako znamo puno i razumijemo posljedice naših radnji koje onda opravdanje imamo kada tretiramo Jadran kao veliki plavi kontejner ili kao rezervoar neiscrpnih zaliha morskih organizama moje uzimamo bilo kada, bilo gdje i u bilo kojim količinama? Kada betoniramo i nasipavamo prirodne obale ili ga ugrožavamo eksploatacijom nafte?

Više članaka ...