22
Čet, Lip
12 Novi članci

„Pogled u plavo“ dolazi u Pulu

Novosti
Typo

Projekt „Pogled u plavo“ koji 30. rujna i 1. listopada gostuje na pulskom Forumu najavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Puli na kojoj su nazočili ispred TZ Pula Marinela Kolić, voditeljica projekta Pogled u plavo, Andreja Vedrina, predstavnik Ronilačke mreže, Filip Višić te u ime Grada Pule Leonard Poropat.

„Riječ je o prvom i jedinom ronilačkom promotivnom projektu Pogled u plavo koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja, te podvodnu izložbu i nakon šest godina neumornog rada na promociji Hrvatske kroz ronjenje i ljepota hrvatskog podmorja, nastavlja sa svojim gostovanjima ovaj put u Gradu Puli“ uvodno je istaknula Andreja Vedrina koja se ovom prilikom zahvalila Gradu Puli i Turističkoj zajednici Grada Pule što su prepoznali snagu i značaj ovog projekta za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem se realizira.

 


O značaju projekta s turističkog aspekta govorila je Marinela Kolić. „Na ovaj način promoviramo Pulu kao turističku destinaciju, a ronjenje kao jedan segment sporta koji dodatno obogaćuje turističku ponudu naše posezone“ konstatirala je Kolić.

„Drago mi je što ste upravo Pulu odabrali za mjesto održavanja ove zanimljive manifestacije koja će našim građanima koji do sada nisu imali prilike omogućiti da se upoznaju s čarima ronjenja“ istaknuo je Poropat koji je potom pozvao sve zainteresirane da se u što većem broju odazovu i posjete ovu nesvakidašnju manifestaciju.

Predstavnik Ronilačke mreže koja se bavi razvojem ronilačkog turizma Hrvatske i Istre, Filip Višić, pojasnio je kako će zainteresirani posjetitelji imati priliku upoznati se s osnovnim tehnikama i vještinama ronjenja te iskusiti zaron u trajanju od 10 min. „Svi koji se za to odluče imat će priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom, uz osnovnu poduku iz ronjenja“


Na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način, u montažom bazenu promjera 10m i dubine 1m tvrtke Remax iz Slovenije, instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama zajedno s instruktorima i roniocima Ronilačke mreže biti će na raspolaganju svim građanima i građankama Pule koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja s ronilačkom opremom, te uz osnovnu poduku iz ronjenja omogućiti prvi zaron.

 


Besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje manifestacije biti će omogućena 30. rujna u periodu od 10.00 do 22.00 sata te 1. listopada od 10.00 do 18.00. sati, a svi zainteresirani posjetitelji imati će priliku uz instruktora ronjenja na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića.


U večernjim satima, 30. rujna 2016.god., s početkom u 20:00h, 21:00h i 22:00h  posjetitelji će imati priliku roniti uz muziku i rasvjetu uz atraktivni laser show i scenografiju igre svjetala koja osvjetli bazen i manifestaciju digne na još jedan viši nivo.

 


 Nositelji promocije ronjenja uz specijalistički ronilački tim za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba je i Ronilačka mreža.
     
  Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom.


Sva gostovanja „Pogleda u plavo“ možete pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr   službene stranice projekta te naših medijskih pokrovitelja NARODNOG RADIJA www.narodni.hr  , SCUBALife magazina i web stranicama www.scubalife.hr