22
Čet, Lip
12 Novi članci

BIG OM 2016.

Novosti
Typo

Večeras je Omišlju svečano otvoren jedanaesti po redu međunarodni omišaljski kup u lovu na veliku ribu BIG OM 2016. Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u big game ribolovu održavat će se do subote, 27. kolovoza u akavatoriju Kvarnerskog zaljeva.

 


Mnogobrojnim posjetiteljima dobrodošlicu je poželio predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru Big OM, Tomo Sparožić prisjetivši se pritom ribolovnih zgoda i nezgoda koje su pratile natjecatelje tijekom proteklih godina. Uz zahvalu sudionicima, sponzorima, medijima i svima koji su pratili i pomagali razvoju Big Oma, istaknuo je kako je prepoznatljiv po sportskom duhu. - Ovo je značajno događanje koje je odavno preraslo lokalnu priču i doprinosi razvoju gospodarstva, turizma i ribolova šire regije, ali u prvom redu okuplja sportaše i ribare, a sve drugo stavili smo u drugi plan., rekao je Sparožić te uz poznati ribarski pozdrav Rogi ribaru poželio sreću natjecateljima.
Na ovogodišnjem Big Omu svojega kapitalca koji će im osigurati plasman na svjetsko prvenstvo u big game ribolovu u Kostariki pokušat će uloviti najhrabrijih 16 posada iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije i Nizozemske koje su unatoč jakoj buri pristigle u omišaljski zaljev.
Ovogodišnja kvota iznosi nešto više od tisuću kilograma pa će ribolovni meč ponuditi još više napetosti i ribarske strasti koju su dodatno razbuktale neposredne informacije s pučine kako tune - ima.
BIG OM se nalazi u sustavu svjetske organizacije Offshore world championship što znači da pobjedniku osigurava nastup na svjetskom natjecanju u big game ribolovu. Stoga, opravdano očekujemo dobar ulovi napetu ribolovnu utakmicu.

Naredna tri dana vaganje dnevnog ulova predviđeno je u 19,30 sati na Rivi Ivana Pavla II. nakon čega slijedi zabava uz gastronomsku ponudu i glazbu uživo.

Istaknimo kako ovogodišnji BIG OM odiše humanitarnom notom pa će svi posjetitelji imati priliku donirati sredstva za obnovu simbola hrvatske slobode - vukovarskog vodotornja.

BIG OM turistički je brand Sjevernog Jadrana koji je upravo zahvaljujući ovom natjecanju postao nezaobilazna ribolovna destinacija na karti svijeta. Njegov značaj prepoznat je od strane mnogih institucija, a ove godine održava se i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, TZ Kvarnera i TZO-a Omišalj.